tisdag 17 april 2012

Borta bra, men...

Det finns mycket jag skulle vilja skriva om just nu. Jag kunde berätta om det kommande franska presidentvalet och hur en kandidat efter den andra flugit in till ön för att övertyga väljarna om att rösta på just honom eller henne. Jag kunde skriva om hur den réunionnaisiska kulturen är en blandning av en mängd olika kulturer, som alla verkar passa ihop på ett lite ovanligt sätt. Jag kunde nämna hur stort och viktigt påskfirandet var här och hur det tog sej uttryck. Och jag kunde såklart berätta om lite fler turistiga grejer jag gjort.

Jag väljer ända att skriva om hemlängtan.

Hemlängtan.

När man insett att även om gräset kanske är grönare på andra sidan jordklotet (bildligt i alla fall) finns det också en mängd saker hemma som är svåra att vara utan. Potatis och lingonsylt förstås, men också alla människor.

När man helst av allt skulle vilja träffa vännerna hemma och bara prata över en stor kopp kaffe. När man en tisdagskväll skulle vilja traska iväg på Floraövning och fundera över livets stora frågor efteråt. När man skulle vilja sitta i köket hemhemma och gnabbas med familjen. När man t.o.m. börjar sakna minisysterns outsinliga hästsnack. När man inser att man faktiskt ser fram emot att komma hem om en tid. När man börjar planera för allt roligt man ska göra på sommaren och genast skulle vilja föreslå alla fantastiska idéer åt någon, trots att det är flera månader till sommaren...

Hemlängtan är en fascinerande känsla som gör en väldigt ambivalent. Å ena sidan vill jag inte åka hem, jag har ju inte hunnit uppleva allt ännu. Å andra sidan finns det ju allt det där roliga som väntar hemma...

Egentligen får man väl se det som en bra känsla. Åtminstone i mitt fall tyder den på att jag har det bra här, men att det även finns ett liv hemma som är värt att komma tillbaka till. Den tanken gillar jag.

4 kommentarer:

 1. Aaaaw, fint skrivet!! Men tänk, snart e du hemma igen! Och då e det jubbe!! :)) *kram*

  SvaraRadera
 2. Voj du, vi skulle också vilja ha dig här på Floraövningar och kaffeträffar! Det är väl det som är så spännande i att vara borta; man inser vad det är som man tycker om... :) Njut av tiden där, kram!

  SvaraRadera
 3. Jättefint skrivet! Jag kan tänka mig hur det känns, att sakna Hemma.

  SvaraRadera
 4. Vad fina ni är. Som sagt var, det finns mycket bra orsaker att längta hem. :)

  SvaraRadera