lördag 10 mars 2012

Det blev en dag på stranden

Kan ni tänka er: jag har varit här i exakt två veckor och idag var första gången jag besökte stranden!

Termometern visade 29 grader och vattnet lär ska ha varit 28 grader.
Det var skönt.

Stränderna på la Réunion finns i huvudsak längs med västkusten och de har alla sina egna egenskaper.

I dag var jag till l'Ermitage-les-Bains, som är mest känd för de koraller som finns där. Korallerna gör också att vågorna inte kommer ändå in till land, och stranden är därför väldigt populär bland barnfamiljer. Nästa gång blir det kanske la plage des Roches-Noires i Saint-Gilles-les-Bains. Som namnet antyder är den inte en vanlig sandstrand utan en strand bestående av små, svarta stenar. Eller kanske jag väljer stranden i Boucan Canot, öns mest populära strand där surfarna håller till. Ack, dessa svåra beslut man ställs inför som praktikant på la Réunion...

6 kommentarer:

 1. Det ser härligt ut! Jag vill också :)

  SvaraRadera
 2. Ön verkar ju vara hur vacker som helst! Öppnade din blogg när mamma och pappa var här i helgen och mamma sa: oj, dit kanske man borde resa och vandra.

  Heh, det är verkligen svåra beslut du tvingas göra :) njut, dom kommer också i något skede.

  SvaraRadera
 3. Det ÄR härligt. Jag har inte hunnit se mycket ännu, men det jag sett har jag gillat. Det är ju ändå inte fint hela tiden, det är fattigt och smutsigt på sina ställen också. På nåt sätt gör det ändå att det känns mer "äkta". Det bor faktiskt människor här - det är inte bara en turistort.
  Så Anna, jag kan gott rekommendera ön för vandringar och annat! Vet inte hur bra man klarar sej på enbart engelska däremot, det ska vi försöka ta reda på när B kommer om några veckor tror jag.

  SvaraRadera
 4. Ja du Sara, om jag skulle ha x antal euro över skulle du absolut få besök av mig inom en mkt snar framtid! Kul ändå att läsa att B kommer och hälsar på! Saknar dig!

  SvaraRadera
 5. Ni har väl massor me mangon där? Här säljer dom int ens dom gula o goda så om ni har dom där, njut av dom! Och av stranden, den låter härlig :)

  SvaraRadera
 6. Anne: Kanske du kan börja lotta? Det gäller bara att vinna sen... ;) Nej men, ser fram emot att B kommer hit. Det är alltid roligare att uppleva nya saker tillsammans. Saknar dej med!

  Hanna: Det har vi. Mest finns det av de små, gula, mangues José, som de kallas här. Själv gillar jag mer de gröna, "vanliga". Har fruktdag på söndag eftersom det är marknad då. Sen proppar jag i mej så mycket det bara går under de följande dagarna, för de står ju sej tyvärr inte så länge i värmen. Vad finns det för frukter i Argentina?

  SvaraRadera